domingo, abril 12, 2009

Erasmus değişim programı devam ediyor

Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Erasmus programı kapsamında, Polonya’nın Çeslohova Üniversitesi’nden ilk misafirini ağırladı.
Polonya’nın Çeslohova Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim elemanı Richard Hanson, Fırat Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü’nde bir hafta süreyle ders vermiş, değişik etkinliklere katılarak Fırat Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileriyle verimli ve faydalı çalışmalarda bulunmuştur.
Richard Hanson, Fırat Üniversitesi’nden çok güzel anılarla ayrılacağını belirterek, Fırat Üniversitesi’nin Polonya’da tanıtımının yapılmasında elinden gelen bütün gayreti göstereceğini belirtti.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şen, Erasmus kapsamında Fırat Üniversitesi’ne gelen Polonya’nın Çeslohova Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim elemanı Richard Hanson’u makamında kabul ederek, katılımından dolayı Richard Hanson’a sertifikasını vererek, kendisini üniversitemizde görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.
Projeye Portekiz de dahil Öte yandan Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Portekiz’den Universidade Dos Açores üniversitesi arasında yapılan Erasmus protokolü çerçevesinde 2009–2013 yıllarını kapsayan dönemde her yıl turizm ve otelcilik alanından iki akademisyen ve dört öğrenci değişim programına katılacak.
Protokol çerçevesinde Açores ve Fırat Üniversitesi’nden 2 akademisyen Turizm ve Otelcilik alanında 1 hafta süreli dersler sunacak, ayrıca her yıl dört öğrenci karşılıklı değişimle staj uygulamaları ve ders amaçlı 5 aylık programlara katılacaktır.

(In Günışığı Gazetesi)

Etiquetas: , , , ,